Onsdag ♥

 

Fick en sådan himla häftig "blomma" (?) av min bror.. Eller en växt kanske det är snarare, en ananasväxt. Och jag gissar på att han var aningen ironisk när han köpte den, då ananas är något av de värsta jag vet hehe : ) Men fin var den verkligen.
 
 
Jag ligger redan nerbäddad, i bytta och rena sängkläder dessutom.. Så skönt! Det har varit en ganska intensiv och gnällig dag här hemma, barnen har typ inte gjort något annat än ätit och gnällt, Elina har även varit små hängig och haft svårt att komma till ro och somna någon annanstans än famnen.. Och det är lite knepigt, när man har en till liksom : ) De har kommit in i någon ovana där de äter betydligt mindre fast oftare, idag kunde de äta varje timma under vissa timmar.. Mina små småätare : ) Så ni förstår, vi kom knappt ur soffan idag.
 
 
Hur som helst, nya tag imorgon och ny månad dessutom! Sov gott hörrni ♥
 
 

Tips! Isadora ♥

 
 
Jennie tipsade mig om detta "no more yellow nails" lacket från Isadora för ett tag sedan, och jag är helt fast.. Funderar på att köpa hem ett gäng, så att man har ifall de slutar att tillverka dem hehe.
 
 
Det andra lacket som ni ser på bilden har jag inte provat ännu, men "a new nail in seconds" låter ju också bra.
 
 
Så ett tips, har du tråkiga.. gula och kanske halvt skadade naglar. Köp detta! Perfekt för oss med korta naglar.
 
 
 

Måndag hos oss!



Heeeej! Full rulle idag, mvc-besök och shopping. Åh jag är så stolt över mig själv, att åka iväg med ett barn.. Det gör jag ofta, det är inga problem. Men att åka iväg ensam med två barn kräver en del tålamod och planering, och en del mod tycker jag.. För svettig blir man. För mig är det extremt viktigt att utmana mig själv, just för att inte hamna i den bekväma zonen som man kallar den, och jag vet att om jag inte utsätter mig för "jobbiga" situationer nu så kommer jag definitivt dra mig från att hitta på saker i framtiden, så det är bara att ge sig iväg. 

Men något svettig med lite ledsna barn och en dubbelvagn att kånka ur och in i bil, så blev det.. Men vad gör det?

 Nu har vi badat och lagt barnen för natten iaf, och vi håller tummarna för en bra natt... Som alltid : )

Jag fick lämna prover idag på mvc, då mitt järnvärde inte riktigt stiger som det borde, och så fick jag skrytit med mina små inför barnmorskorna : ) och där skötte de sig exemplariskt! 

♥ Bye Sunday!

 
 
 
Elina- smurfen & Jag!
 
 
 
.. Nu säger vi Godnatt! ♥ Imorgon är det en ny vecka med nya krafter och tag, och : note to myself, man måste inte göra allt! Det som inte handlar om barnen, det kan vänta.. det är inte viktigt.
 
 
Hoppas ni har haft en fin helg! ♥
 
 
 
 
 

❤️ Lördag


Jag var nog inte riktigt medveten om hur trött jag ser ut förän jag såg denna bilden, oh my! Tur att det finns filter.. : ) jag känner mig inte riktigt fullt så trött heller, som jag ser ut att vara. 

Idag har det verkligen varit full rulle från morgon till slut, och socker och fikaintaget har varit enormt idag! Och inte konstigt att man ligger här hyfsat pigg med tanke på alla kaffekoppar man hivat i sig..  Sara var först ut idag, hon kom med muffins och gav mig lite vuxet sällskap, flörtade med Elias tror jag hon gjorde med! Sen kom Andrea och Jennie på en snabbvisit och en kopp. Därefter Pappa och Ewa som rullar iväg på sin årliga tripp, och även min bror och Hanna. Men barnen har blivit underhållna och det har funnits armar som de mer än gärna gosar i : ) Nu sover dem så sött, och det ska jag nog med göra innan någon skriker "maaaat" 

By the way, Elina sov från 02.30 - 9 inatt/imorse, såååå duktigt! 

Godnatt hörrni! 

♥ Nytt till kidsen!

 
 
 

Nytt till kidsen! 

Dessa underbara koftor från HM kunde jag bara inte motstå, så fina och perfekta nu på hösten. Vi har dem som jacka då de fortfarande ligger gott nerbäddade i vagnen. Så det blir alldeles lagom : ) 


.. Och som jag sa till Vlatko, "dessa kan de ju faktiskt ha framåt våren med" öh, han bara tittade på mig, aaaah just de! De växer : ) stupidoo! 



Godmorgon ♥

 

Mina favoriter från LdB, jag är totalt besatt av dessa dofter.
 
God morgon! Vilken effektiv morgon jag och Elias har haft, redan hunnit med lite städ.. en pannkaksfrukost, dusch och en massa mys! Nu ska en liten herre ta en powernap, och för Vlatko och Elina är det nog dags att vakna så att vi kan starta denna dag : )
 

FRIIIYAAY!


Hallå där! Åh nu går ögonen i kors, funderar på att ta mig en liten powernap när jag lägger barnen och sen upp för o kolla på någon serie och trycka ostbågar : ) meeeen, ain't gonna happen, somnar jag så somnar jag nog. 

Hur som , hur har er dag varit? Jag har flängt runt lite, handlat bl.a. och sen fick vi mysbesök av Jessica och Leah ❤️ Så himla fint att de förstått att här får de ingen nybakt fika eller så, utan att man får ta med sig egen hehe, jag var ju den där grymme-gravida som fyllde frysen med bakat under min sjukskrivning, men de tog ju slut på loppet inom två veckor efter kidsen kom! 

Ha en toppen Fredag! 

En inlägg om sömn..

 
Lite bilder ifrån vår promenad tidigare idag, en höstpromenad i nya mössor ♥
 
Idag känner jag mig som en ny människa i både kropp och knopp, den här influensaliknande smärtan som jag haft i kroppen är borta och jag har haft en fin dag. Det hela började nog egentligen med att jag fick sova ett par timmar extra, då vi fortfarande matar på nätterna (och detta ggr två barn) så blir det kanske 2 timmars sömn åt gången, och så har vi en pojk.. Som jag nämnt tidigare, gärna vill gå upp 04.59. Och denna Mamman har försökt lura honom många ggr, och lyckats få han att somna om, men ca 20 minuter är han om möjligt ännu surare, hehe. Hur som helst så hade Elias och Vlatko smygit upp och jag och Elina sov vidare till nästan 9, sådan lyx! Och tänk vad lite sammanhängande sömn kan göra för humöret alltså. Men ni som följer mig på instagram vet att vi inte kom ur pyjamasen förän under eftermiddagen ändå, men vad gör det.
 
På tal om nätter, det kan bli ganska snurrigt här hemma ibland.. Med ett barn, två barn.. eller vänta..har man tre barn?.. För så känns det ibland, som att man liksom har glömt ett barn att kolla till eller mata. Men under nätterna så försöker jag anteckna vem och när man matade sist, för att det har hänt att man går upp med samma barn som faktiskt matades typ 45 minuter tidigare, för att man liksom tror att det är en helt annan dag.. Och mig o Vlatko ska vi inte ens prata om, vi talar inte ens samma språk på nätterna när vi kommunicerar. Tur att det är glömt till dagen efter .. : ) ♥  De veckor som Vlatko jobbar dag så tar jag barnen själv på nätterna, för att jag själv hade inte fungerat  om jag hade ett jobb att gå till och med den lilla sömnen som vi får. Men övriga dagar och nätter hjälps vi åt lika mycket. Och än så länge så har vi fått till det rätt bra, ibland ger jag mig ut på en promenad med de båda bara för att Vlatko ska få andas lite, och han smyger upp på morgonen med dem när han känner att han har lite extra energi att ge. Jag tror att det är så man måste göra för att få det att funka, att tänka på den andra när man faktiskt har lite mer ork, och ta hela lasset själv ett tag.. för att de får man tillbaks när de väl behövs... 
 
På tal om sömn, nu ska jag sova. God natt
 
Ps. Hur gör ni?.. Både ni med ett barn, två barn..syskon?  Tvillingar till och med kanske?
 
 
 

Blandad kompott! ♥

 

Elina tillsammans med sin kusin Leah ♥
 
Jag har alltid tyckt att Elina kan vara lite lik Leah från när hon var liten, och nu är de fler som har sagt det så det stämmer nog. Alltså söt som socker! : )
 
Jag har precis lagt knoddarna för natten, relativt tidigt idag men de var så gnälliga så det var ingen idé att endast sova middag vid denna tiden. Än så länge så går det väldigt bra att lägga dem, oftast är det att bara att lägga ner dem, släcka ner.. Säga god natt och sätta på white noise (som vi använt oss utav sedan de var små) Jo de ska hålla ett hårt grepp om sina snuttedinglisar också såklart. Vi ger dem inte napp vid läggdags, och gör vi de så tar vi ut dem när de somnat.. Annars får man gå upp stup i kvarten och leta nappar i mörkret och stoppa in, inte en chans.
 
Som ni kanske märkt så har inte jag varit alltför "personlig" när de gäller barnen här i bloggen, visst det har visats massor med bilder men jag har liksom inte skrivit så utförligt kring deras rutiner eller utveckling, och det är faktiskt för att jag tycker att föräldrarskapet verkar vara så pressat, det ska tyckas så mycket.. Det ska sägas så mycket och man vill liksom inte göra fel, t ex .. för ett par veckor sedan testades mitt mammahjärta, Elias hade fått en pyttepytteliten fästing på magen, hallå eller.. Jag har inte haft en fästing under hela mitt liv och han får en på 2 månader? Och jag tänkte såklart skriva om det, men så var det en liiiten känsla inuti mig som sa "nej Linda, någon kommer att döma dig, någon kommer att tycka något." Varför ska det behöva vara så? Varför är man så himla rädd för vad någon annan tycker om en som förälder? .. Men man hör ju om dessa FB-grupper som finns, som mestadels går ut på att snacka skit om andra mammor, helt galet tycker jag. Så det är väl undermedvetet där man är rädd för att hamna.
 
Hur som helst, jag ligger fortfarande inne med en hosta från helvetet.. Häromnatten, strax efter jag skrev ett blogginlägg om min manliga förkylning faktiskt, så vaknar jag av att jag kräks rakt ut i sängen, så himla otäckt och jag fick tagit mig på toan, och där blev jag strandad ett tag. Jag trodde nästan att jag hade blivit magsjuk, men förmodligen så var de hostan som gjorde det, jag hostade tills jag kräktes alltså, blä. Tur att inte barnen sover i våran säng.
 
 
Nu är frågan, ska man kanske också gå och lägga sig? Det blir ju inte många timmars sömn här.. Eller ska man vika tvätt? Svårt val : ) ♥ Godnatt!
 
 
 
 
 
 
 

Klagomur ♥

 
Mina killar! ♥
 
Skenet bedrar. I det förra inlägget skrev jag ju att jag mådde betydligt bättre, haha.. Inte alls, då visste jag nog inte ens vad förkylning var, nu hostar jag mest så att jag kräks och blir nog snart hänvisad till ett annat rum då vi ska sova, för här väcker man tydligen barnen. ♥
 
 
Jag saknar sååå att vara gravid just nu ( fast jag vill ju ha kvar barnen på utsidan, haha ) Jag mådde verkligen super, mitt immunförsvar var på topp, inte en enda finne, håret hade lyster och volym och huden var mjuk. Nu är det allt annat alltså, jag är så grå man kan bli.. tappar ton med hår, min hud flagnar både i ansikte och kropp, finnarna har invaderat min haka och jag är förkyld som en man. 29 år och jag har ännu inte förstått att det blir såhär varje gång jag blir sjuk.. Och jag tror att det ska vara förevigt. Jag återkommer om en vecka.. ♥
 
Jag gav mig på en promenad förut, mestadels hostandes men ändå så skönt.. och vilket väder, kanon! Och nu ska jag ta mig en dusch och lura knopp och kropp att den är frisk och fräsch efter detta!
 
God natt. ♥
 
 
 
 

Veckan som gått ! ♥

 
 
 
Bilder ifrån igår ♥
Hallå där! På ett sätt har det varit en ganska tuff vecka då jag har fått testa på småbarnslivet ensam samtidigt som jag haft en hemsk förkylning. Och ni som känner mig vet att jag oftast lider av en manlig förkylning när jag blir dålig.. hehe, eller som Vlatko sa "Du mår sämre, och gnäller mer när du är förkyld än vad du gjorde under en förlossning"  Idag mår jag betydligt bättre men vi myser runt här hemma ändå. Barnen har varit helt underbara sedan Vlatko började jobba, inga bekymmer alls. Det är nästan som att de känner på sig att de måste sköta sig : ) Så förutom denna hopplösa förkylning, har det gått super.
 
Man ser en sådan tydlig förändring i deras utveckling nu, dem ler och skrattar för de mesta och Elias fortsätter med att stiga upp runt 05. Han sätter först igång med ett panikvrål (så att jag tror att han ont i magen) Men när jag väl tar upp han så skrattar han och ler, och då är det bara att gå upp.. Annars blir han vansinnig. Och sen består de närmsta timmarna av skratt och mys
 
 
 
 
 

Polarn O Pyret!

 
 
 
Hösten är här, och det känns som att den kom snabbare än väntat. Igår diskuterade jag och Vlatko tvillingarnas behov av kläder, och att det börjar bli läge att kolla över åkpåsar och lite varmare kläder nu framöver. Och hur lägligt var inte det att Charlotta kom och hälsa på, med dessa ovan i paket till barnen : ) fina du! Tusen tack!
 
 
♥  Från Polarn O pyret.
 

Monday ♥

 
 
 
 
 
 
I Lördags bar jag en randig klänning från Lindex , och tanken var att jag skulle ha ett par pumps till. MEN jag fick provat 3 par skor, och gissa.. Ingen utav dem passade, alla var för små. Vad händer? Ska jag behöva göra mig av med alla mina skor.. ? : ( Jag som tycker att svullnaden definitivt lagt sig, så kan det vara så att man bara har fått större fötter utav graviditeten?
 
Vi hade en toppenkväll i Lördags, vi firade ju Jessica som fyller 40. Så himla kul! Vi var hemma tidigt såklart, småbarnsföräldrar som man är, men vi han med ett par varv på dansgolvet i alla fall. ♥ 
 
 Barnen klarvakna vid 05 idag, så att det var bara att stiga upp, men strax därefter insåg jag att kaffet var slut, något bitter har jag varit över detta. Om en stund ska vi iväg på vårat nästsista akupunkturtillfälle, och visst har det hjälpt..(om det nu var det som gjorde det) Magontet är absolut inte borta, men de mönster som fanns.. De som upprepade sig vid samma tidpunkt varje dag, de skriken har avtagit. Väldigt skönt. Om det är akupunkturen som hjälpt eller inte, det får man ha skilda åsikter kring om man vill.. Smärtan kanske har vuxit bort med, men jag är övertygad om att akupunkturen fungerade på vår lille kille.
 
 

Taggad! ♥

Min stjärna! ♥
 
Nu sover kidsen, och det är dags för mig att kasta mig in i duschen, jag som i vanliga fall är sisådär med festligheter på senare år, är idag supertaggad. Kan det bero på att man liksom tog sådant för givet innan.. ?
Hur som helst, dags att fixa sig.. Detta kan ju ta ett par timmar med lite avbrott ♥
 
Ha en fin Lördagskväll!