Höst!

 
 
 
Bortsett från allt regn de senaste dagarna har vi en väldigt fin höst i år och de färgglada blommorna har klarat sig länge.
 

 

Måndag ♥

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hallå i stormen! Eller lugnet före stormen kanske man ska säga. Idag har jag varit ledig, har varit på spraytanning och är mer än nöjd. Tog den ljusaste nyansen i och med att min hud är typ genomskilnig. Känns fräscht iallafall! 
 
Nu håller jag förbereder middagen, vi får middagsgäster idag och det ska bli mysigt. Bättre/roligare att vara samlade på ett ställe med sällskap ifall det blir så illa som löpsedlarna påstår. Pannlamporna ska på!
 
Ha en fortsatt fin Måndag ♥

Godnatt!

 
 
 
 
 
 
Mina hjärtan! 
 
Man läser överallt om stormen som sägs dra in, usch. Avskyr regn, blåst och strömavbrott! Speciellt när man är ensam hemma. Kusligt! 
 
Imorgon ska jag ha en "pyssla" om mig själv dag och ska först på spraytanning. Spännande! 
 
Nu nu är jag helt slut fastän klockan bara är 21.30. Omställning alltså! 
 
 
Godnatt på er! 
 
 
 

Bara Söndag..

 
 
 
 
 
Bellusbellson!
 

Hello! Jag var och hälsade på Bellfis och Edward i Torsdag och de växer så det knakar, Eddie är upp över öronen kär i sin Mamma och rodnar och kiknar av skratt av allt hon gör. Bellfis är en riktig flörtis som charmar med sina långa fransar, låter som en tiger gör hon också ♥
 
Jag har tillbringat min familj med mina härliga syskonbarn, vi hade tjejkväll igår och de sov över. Så himla härligt att ha folk här hemma tycker jag!
 
Nu ska jag glida ner i badet och förbereda mig mentalt inför en ny vecka. Tjing! 
 
 
 
 
 

En sisådär morgon..

 
 
 
 
 
Morsning! En sisådär morgon skulle jag kalla detta, mardrömmar, ingen frukost och en sen buss! Men slutar tidigt och därefter ska jag pallra    mig till gymmet! 
 
Igår vart jag helt däckad i soffan, jag tror att all trötthet kom ikapp mig och jag kom knappt upp när det var dags att krypa upp för trappan. 
 
 
Egentligen ville jag bara önska er en fin dag! Kul att ni har börjat kommentera så flitigt! Kram på er! 
 
 
 

Instagram

 
Senaste från INSTAGRAM ♥
 
 
Jag uppdaterar mycket på Instgram, följ mig gärna där! Där finns även bilder från resan osv. LindseyLinda heter jag där!
 

Bara ord..

 
 
 
 
 
 
 
Vi har inte lyckats ännu men vår resa har varit lång, och de senaste 6 månaderna har vi fått mer gjort än på 5 år.
 
Vi har en stor ryggsäck som vi bär på och jag önskar att vi/de hade gjort många saker annorlunda. Jag hoppas på att min kunskap och vårat kommande resultat en vacker dag kan hjälpa någon annan. 
 
Att vara ung och lida av barnlöshet är svårt i detta land, då det oftast pratas bort och en vanlig fras som man får höra är att de sitter i huvudet och psyket.
 
Att man har hela livet på sig och att man ska ta det lugnt.
Jag är glad över att jag inte lyssnade alltför mycket på dessa människor då, även läkare sa till mig att "det är ingen fara.. du är så ung" Nu 5 år senare är jag 27. Och om 5 år till är jag 32. Efter 35 så får man knappt någon hjälp.
Kroppen är som mest fertil mellan 18-25.
 
Vi sökte hjälp efter att ha försökt i ca 1 ½ år. Och det är vad jag rekomenderar alla, lyssna på din kropp för det är du som känner din kropp bäst. 
 
På kliniken i Makedonien resonerar de på ett annat sätt och kan inte förstå hur vi kan ha "genomlidigt" fyra ivf försök, just för att jag är så ung. Efter första försöket borde man tagit till andra medel och inte bara hoppats på att turen är på vår sida. 
 
I juni i år pratade vi om att vi skulle finansera tre försök på Carlanderska, de ville starta upp direkt och köra samma program som vi tidigare haft på Sahlgrenska. Och nu frågar jag mig själv varför? Varför ville de göra samma sak igen, som tydligen inte fungerar på mig. De var ointresserade, både på Sahlgrenska och Carlanderska av att hitta orsaken till vår barnlöshet. Jag är ung och självklart ska det fungera snart. Jag var hoppfull efter varje besök. Men att endast turen skulle vara på vår sida skulle vara ett mirakel. 
 
Nu vet jag orsaken, och det kanske ändå inte fungerar. Men nu har vi så mycket mer att gå på. Det var fel på oss båda, kanske inte avgörande men absolut nödvändigt att återgärda. 
 
30% låg hos Vlatko och ca 50% hos mig. 
 
Jag förstår att allt handlar om pengar, men det måste kosta så mycket mer att finansera alla våra försök /frysförsök, behandlingar. Hade det inte varit lättare och billigare och framförallt skonsammare mot oss att först göra en äggledarspolning (vilket jag gjort, utan resultat) en kontraströntgen av livmodern och sedan en hysteroskopi. Undersöka om Vlatko har en penis och sedan startat därifrån. 
 
OM jag blir gravid så vill jag titta tillbaka på detta och vill aldrig någonsin ta något så viktigt för givet.
 
En sak som jag funderat på mer och mer, är att jag (vi) aldrig blivit tillfrågade eller erbjudna att få prata med någon om vår situation. Att genomgå detta i flera år är långt ifrån lätt och då ska man ha ett fungerande liv vid sidan om och hålla upp fasaden. 
 
/fundersam och besviken själ.

Skiljevägg

Hej Hej! Det blev en uppdatering från Makedonien, trodde det skulle bli fler men tiden räckte inte till. Jag fick iväg ett par luddiga sms direkt efter operationen, som kan ha uppfattats som dryga. Har svarat på ett par ( kan också ha uppfattats som dryga svar.. ) Jag var så yr i bollen men ändå var jag tvungen att sprida min lycka efter jag fått höra att allt gått bra och att en skiljevägg var hittad och borttagen. 
 
Jag blev nersövd, operationen gick ganska fort. Hade väldigt ont direkt efteråt när jag vaknade upp på uppvaket, fick någon dunderkur för detta och sen sov jag resten av dagen. När det var dags att checka ut från sjukan och när jag skulle försöka ta mig på toan så bröt illamåendet ut och jag fick en period vid holken. Men eftersom vi skulle åka hem på Fredagen så blev jag utskriven redan på Torsdagkväll och jag blev ordentligt nerstoppad i sängen när vi kom hem. Dessa balkan kvinnor ♥ Jag är kär i Vlatkos familj och alla underbara människor jag har fått lära känna genom denna resa, hade det inte varit för dem så hade vi aldrig varit där vi är idag. Jag (vi) är så tacksamma för all hjälp vi får och det kommer vi nog aldrig kunna betala tillbaka.
 
Idag mår jag bra, vi kom hem i Fredags. Kan knappt fatta att jag gjort detta, utan att tveka en sekund. Opereras i ett annat land. Jag har vuxit något så enormt under denna resa och dessa åren att jag knappt är rädd för något. Det finns inga biverkningar i världens som kan stoppa mig när det gäller vår dröm till ett barn.
 
Jag äter antibiotika och ppiller som ska återställa hormonbalansen i kroppen. Och så som jag förstod det hela så är skiljeväggennu borta, den hjärtformade livmodern försvann i samma stund som skiljeväggen opererades bort. Så nu ska allting vara "normalt"
 
Ett steg i taget i rätt riktning ♥
 
Tusen tack för all stöttning, alla sms och avgörande lyckoönskningar! Ni anar inte,u keep me going !
 
 
 
 

Från Makedonien

 
 
 
 
 
 
 
Godkväll! Nu befinner jag mig i ett varmt Makedonien, två månader sedan vi sågs sist och jag svävar på moln av nostalgitripp.. Samtidigt som även denna resa är ganska overklig. 
 
Vlatko är kvar hemma och jag klarar mig rätt bra, tror jag hehe.. : ) Jag var ganska nervös innan vi åkte gällande operationen, visste inte riktigt om den skulle bli av alls för att varken min kropp eller mens ville samarbeta. Men nu är jag här och operationen blir av på Torsdag, har träffat narkosläkaren idag och gått igenom en del! 
 
Nu är jag helt slut! Ville bara uppdatera er och skriva av mig lite : ) godnatt! 
 
 
 
 

PMS & Familj

 
 
 
 
 
 
 
Hej alla glada! För ni är väl glada? Jag har knappt vågat svara på sms idag, har varit på så dåligt humör idag och det skriker pmskärring om mig. Har velat snäsa av alla, skriva en "det värsta jag vet" lista som skulle innehålla fjortisbeteenden hos vuxna och folk som inte borde ha barn (vem tror jag att jag är, som ska få bestämma det..) Jag har tryckt ihop käkarna hela dagen och har grubblat mycket över orättvisor. Har försökt bota mig själv genom natur, hav, fotografering och ensamhet.
 
Efter en powenap begav jag mig till min bror med familj, fick gosat och hela besöket blev som ett lyckopiller för själen!  ♥
 
/ Mensjävelkomnågonjäklagångdå!
 
 

HYSTEROSKOPI

 
 
 
Bilder från en härlig höstpromenad i Söndags.
 

Nu är resan bokad och om en vecka åker jag tillbaka till Makedonien, denna gång är det jag som ska opereras och Vlatko stannar hemma. Nu hänger allt på min kropp och ifall den väljer att samarbeta så att allt blir av : ) Ingen press Linda, ingen press.
 
Igårkväll låg jag och läste ett par solskenshistorier angående hysteroskopi och graviditet och blev så varm i hjärtat. Det verkar som att de flesta väljer att göra denna operation utomlands då Sverige inte alls vill samarbeta i denna fråga..
 
Nu måste jag sticka till jobbet, ville skriva av mig lite bara. Nervigt och pirrigt.
 
 
 

Getnailedbyjen

 
 
 
 
DAGENS! #Getnailedbyjen ♥
 
 
 
 

Cause i'm worth it ♥

 
Hej Lördag! Och första lediga dagen på eviiiigheter. En dag ledig sen är det bara att köra igen.. Idag regnar det och morgonen blev inte enligt mina planeringar, hade tänkt ge mig ut och fota på morgonen, men blir inga roliga bilder när det är grått och tråkigt. Så städa kanske? : )
 
Om en stund ska jag till Jennifer och fixa mina naglar! Cause i'm worth it! ♥ 
 
Jag önskar er en trevlig Lördag! 
 

 
 
 

Höstpromenad


 
 
 
 
 
Bilder från en kylig höstpromenad! ♥
 
 
 
 

C O L D

 
Vårat gästrum är så gott som klart, nytt golv och nya lister gjorde en del! Ljust och fint.
 
Jag har precis varit ute på en promenad och jag önskar att jag hade tagit på mig mössa, för nu känns det som att öronen ska trilla av. Jag ska krypa ner i soffan och kika på några avsnitt av Modern Family innan det blir Fredagsjobb. 
 
 
Ha en fin Fredag och se till att äta MASSOR med kanelbullar!