Påväg





Tjo! Sovit sådär tre timmar och nu är vi på gång. Jag är såå NÖJD med mina fina naglar, och anser mig själv som Jennifers nya stamkund. Om hon inte har allt för ont i huvudet idag efter allt mitt babbel, haha.



Min lille bebiskatt är kvar hemma, men Sara håller honom sällskap och är husvakt! Tack! : ) Det blir tyvärr bara mobilbilder denna resa då jag valde bort kameran denna resa. Jag ska njuta!

Ny dag .. Nya tag!





Godmorgon! Nu drar jag och mina nya skor till jobbet och jag är stressad till tusen. Att jag alltid ska spara de viktigaste till sist? Typ att jag behöver hämta ut fler sprutor och köpa skidkläder, jo med då glassar vi till det med lite nya naglar och hänger på Spa istället?



Jag är rolig jag....

Feb. 26, 2013




Nya pjux! Från wassens Såklart!

Ahh, min tid räcker inte till och här ligger jag och slappar framför Maria & Mindy. Jag måste fokusera, och framför allt kanske hitta skidkläder? Förbereda inför en ny månad på jobbet och fixa lite innan jag åker.






Imorgon ska fina Jennifer fixa till dessa korvfingrar och förhoppningsvis håller de i backen så att jag kan glänsa lite. Nu smsade min man och överraskar med tidig hemgång. Allt fix får vänta tills imorgon. Nu ska det mysas, men först ska sprutan tas .




Godnatt

Utvilad !









Godmoooorgon! Idag är jag en helt ny människa : ) Utvilad och lugn i själen.

Sprutan gick sådär igår , var alldeles för trött och känslig när den skulle tas. Men nu är vi på gång iallafall : )



Ha en fin Tisdag

En toppen dag !












Här sitter jag i soffan och skelar, helt slut. Har varit på St Jörgens Spa idag och tiden bara rann iväg, det slutade med 7 timmar av varma källor, scrub , bastu och utomhusbad. En helt fantastisk dag och så välbehövligt. Känner mig som en trött lyxhustru : )

Idag börjar vi med sprutorna, och det var en perfekt dag att lyxa till det med spa på. Och jag tänker göra allt för o slippa tänka så mycket. Som jag nämnt tidigare så är det mycket kul som händer nu! Jag väntar på att min brorsdotter ska titta ut och längtar varje dag efter att få lära känna den lilla : ) Det blir en kort arbetsvecka och på Torsdag drar vi iväg på en skidhelg! : ) Och på Måndag ultraljud.

Får man lägga sig nu?

Sunny Saturday

 
Från vårt sovrum
 
Godmorgon vackra Lördag! Hade jag varit ledig idag så hade jag gett mig ut på en promenad direkt, kanske fotat lite med. Inte ett moln syns till på himlen, detta kommer bli en fin dag.
 
Vi kör slutrea på jobbet och kommer förhoppningsvis bli en kanon dag med mycket sälj! : )
Tag tre betala för två på alla reavaror till och med! Kom förbi och hälsa på !
 
Ha en fin Lördag!

Mjau..

 
Han gillar solen, min lille kelgris! Men vem gör inte det : )
Tänk att få ligga sådär o lata sig hela dagarna, bli klappad på ibland.

TGIF

 
Dagens frukost, müsli + pumpakärnor, leverpastejmacka och juice.
 
Hej Fredag! En härlig sådan dessutom, det vart lite hetsigt imorse med telefonsamtal hit och dit då jag gick in på apoteket i vanlig ordning igår och skulle hämta ut mitt levaxin ( Som jag tog sista tabletten av igår) Och kassörskan tittade på mig lugnt och sa, du har inget mer utskrivet. NÄHE? Ska jag dö då eller.. Meningen att jag ska äta de resten av mitt liv, då kan de ju inte bara sluta skriva ut recept sådär. Men nu är det löst, phju.
 
Idag har jag träningsvärk, men lagom. Var på MRL igår och gud vad jag fasade för det innan men det var riktigt kul. Jag behöver klara av ett gympass och en timmes PW innan min veckans mål är nått, det känns sådär med tid.. Jobbar ju med!
 
Ha en fin Fredag och helg!
 
 

SPRING

 
 
Idag har jag vårkänslor! Var på möte tidigt imorse, väldigt intressant och alltid lika kul att lyssna på människor som gör det som de brinner för.  Sedan strosade jag runt på stan en stund och bara var, kollade på allt vårfint i härliga färger såklart.
 
Det är mycket kul som händer nu, snart åker vi till fjällen , på Lördag är vi bjudna på fest, på Söndag ska jag äta middag på stan med preggot, Måndag blir det ett par timmar på SPA med Hanna och till nästa vecka startar vi förhoppningsvis med försök nummer tre.
 
Influensan har satt sina spår, jag låg ju avdäckad i nästan två veckor och har glömt bort allt vad mens heter.
Nu är den putsväck, och oroa er inte test är gjort. Negativt. Så nu "väntar" vi (eller inte) på att den ska komma så att vi får sätta igång med sprutorna! : )
 
/ är ganska glad idag.
 
 
 
 

Ivf försök nummer 3

 
 
Mina nya fyndade pjux!
 
Hej! Var på Sahlgrenska igår för att gå igenom ett nytt läkaemedel och en ny spruta som jag kommer att köra med denna gång, antagligen blir försöket tidigare än vad jag trodde, det kan bli såå att vi redan sätter igång nu i dagarna.. Med sprutor i 8 dagar först, såklart.
 
Ville bara berätta! Måste rusa. Ha en fin dag!

Treo vid IVF

Nu i Mars sätter vi ju igång med vårat sista försök och det har varit ganska jobbigt på senaste. Jag har inte klarat denna press så bra som jag trodde att jag skulle göra, och när en vän med antagligen övernaturliga kunskaper, då detta tipset kom i precis den sekund jag hade bestämt mig för att ta en paus.. Vänta ett år och bara skita i allt.

 

Jag blev återigen motbevisad och såklart att det går, någon gång iaf. Denna metod kommer vi att prova på nu i vårat försök! Och med detta vill jag bevisa hur mycket en kommentar, sms eller samtal betyder.

Att lyfta någon som ligger ner på ett så enkelt sätt , Tack fina du!

 
 
 
 
 
 
 
 

Treo kan hjälpa dig bli gravid

Ofrivilligt barnlösa kan få en knuff på vägen av acetylsalicylsyra

Kvinnor som genomgår IVF, dvs provrörsbefruktning, har större chanser att bli gravida om de äter en daglig dos acetylsalicylsyra. Det finns i vanliga värktabletter, t ex Treo, Magnecyl, Bamyl och Aspirin.

Det visar en ny svensk studie som publiceras i det senaste numret av facktidningen Fertility and Sterility.

- Metoden är både enkel, säker och billig. Vid vår klinik rekommenderar vi den numera för alla kvinnor som genomgår en provrörsbefruktning, säger docent Urban Waldenström vid IVF-kliniken i Falun till Upsala Nya Tidning.

1 000 kvinnor som genomgick provrörsbefruktning ingick i studien. Hälften fick under knappt tre veckor ta en tablett med 75 mg acetylsalicylsyra, vilket inte ens motsvarar en sjättedel av en vanlig värktablett. Andra hälften fick ingen acetylsalicylsyra alls.

Fler fick barn

 

 

 

 

Knappt tre veckor efter att äggen satts in i livmodern gjordes en ultraljudsundersökning. I gruppen som fått acetylsalicylsyra var det 5 procent fler kvinnor som blivit gravida och hade ett synligt litet foster i livmodern.

- Än viktigare är förstås att andelen kvinnor som till sist födde barn också var klart högre i gruppen som tagit acetylsalicylsyra än i kontrollgruppen, säger Urban Waldenström till Upsala Nya Tidning.

23 procent av kvinnorna i kontrollgruppen fick till sist ett eller två barn, medan motsvarande siffra för kvinnorna som fått acetylsalicylsyra var 27 procent.

Enligt Urban Waldenström beror det goda resultatet på att acetylsalicylsyra i låg dos förbättrar genomblödningen i livmodern och motverkar uppkomsten av små blodproppar.

Ät inte för mycket

Just det faktum att acetylsalicylsyra kan ge upphov till ökade blödningar har gjort att gravida varnas för att äta just detta preparat, speciellt i början och slutet av graviditeten. Bland annat kan det öka risken för tidiga missfall.

Men enligt Urban Waldenström innebär den korta behandlingstiden och den låga dosen ingen risk för vare sig mamma eller foster.

Om alla som genomgår provrörsbefruktning skulle få acetylsalicylsyra skulle det kunna födas 40 fler barn per 1 000 behandlingsförsök. Därmed skulle många ofrivilligt barnlösa slippa ytterligare krävande behandlingar, och kostnaderna för samhället skulle minska.

Studien har genomförts av Urban Waldenström vid IVF-kliniken i Falun i samarbete med docenterna Dan Hellberg och Staffan Nilsson vid Centrum för klinisk forskning i Dalarna.

 Källa: Aftonbladet


Äntligen Måndag

 
Hej! Hoppas att ni haft en fin helg : ) Jag är riktigt nöjd över förra veckans träning, jag satte ett lågt mål för mig själv så att jag inte skulle bli besviken o ge upp för att jag inte klarade av det.
 
Maten gick rätt bra, bättre än väntat. Men i Fredags föll jag dit egentligen och åt väl i stort sett allt jag hade varit sugen på under veckan.
 
Jag är inte ute efter att rasa i vikt, jag är ute efter en hälsosam kropp, sunda vanor och bättre hälsa. Jag äger inte ens våg så jag tänker inte mäta mig på det sättet, det jag ser i spegeln och hur jag känner mig, det är det viktigaste för mig.
 
Förra veckans träning bestod av :
 
En timmes PW
MRL
Ett gympass
Ett träningspass hemma med gummiband
 
Nu är det en ny vecka här och ny möjligheter till förbättring : )
 
Ha en fin start på veckan!

Kärlekens dag .

 
Nyss hemkommen efter en arbetsdag där vi lyxade till det med kärleksmums såhär på kärlekens dag.
Det gjorde mig verkligen inget att jobba en dag som denna. Är man tillräckligt uppmärksam, ger och tar så har man kärlekens dag varje dag, vare sig det är till sig själv eller någon annan.
 
Vi diskuterade det här med att "tro" på allt som händer på FB eller instagram. Man måste vara säker på sig själv och sin livssituation för att inte bli mentalt rubbad där. Som jag sa, den här dagen är inte så speciell för mig, men efter att ha loggat in på Instagram och sett alla puttinuttiga bilder så blev jag smått irriterad på min karl som inte hade uppvaktat mig. ( Inte så konstigt , då jag tidigare förklarat för honom att jag tycker det är överskattat )
 
Glöm inte, livet är inte perfekt för att det verkar så på vackra bilder, Instagram eller Facebook.
Mitt liv är inte heller miserabelt för att jag ibland bloggar om tråkiga saker eller om hur man bara vill ge upp vissa dagar. Detta är en sådan liten del av mitt/erat liv som speglas. Det är inte ALLTID synd om mig/oss. Vi har det ganska bra endå..
 
Behöver jag säga att det fanns gelehjärtan, blommor och choklad på bordet när jag kom hem?
Men middag fick jag avnjuta ensam, då mitt hjärta jobbar.
 
Så är det.
 
 
Edit: Kul att jag bara lagt upp massa puttinuttiga bilder från förr som jag hittade.. Ja ni ser! Vi är inte ledsna jämt : )

What's for dinner

 
Hah! Jo men lite träningsvärk? Och värre blir det. Jag gick av bussen ett par hållplatser tidigare idag för att få mig en promenad och värma upp denna stela kropp , men det får räcka! Någon träning funkar inte idag. Så det får räcka med en promenad av daglig motion.
 
Idag blev det curry/kycklingpasta till Middag. Kycklingen stekte jag igårkväll i stekpåse i ugnen.
Så idag behövde jag bara fixa en sallad och koka lite pasta. Currypastan är så himla god och jag använder mig av 2 dl creame fraiche , curry,  en matsked mangochutney och lite soja och salt såklart. Och ner med den kalla pastani röran! Klart!
 
 
 

Onsdag

 
Godmorgon! Hur mår ni? Jag gjorde nog hyffsat rätt under träningen igår för det känns i rätt kroppsdelar idag. Mest baken..Nu blir det frukost och en kaffe sen beger jag mig till jobbet! Onsdag redan, veckan bara springer iväg.
 
Ha en fin Onsdag!