Så TRÖTT!

Utsikt över Skopje
 
 
Hejsan! Måndagen är här och jag är så trött, så trött. Man borde vara utvilad efter en ledig helg, men icke. Ikväll är det jag som kilar ner och köper vitaminer och några kilon med apelsiner. Idag hade jag på fullaste allvar kunnat sova mig genom heeeeeeeeeela dagen. Är det där ompratade hösten som är påväg tro?
 
På tal om höst så har jag bestämt mig för att "gilla" hösten i år, eller iallafall acceptera. Gilla är ett starkt ord.
Jag "ogillar" att shoppa på hösten och vintern men jag har varken jacka eller varma koftor så det ska fixas. Och när det nödvändigaste är inköpt så tänker jag fokusera på hemmet, ett rum i taget ska fixelifixas.
 
 
That's a plan!
 
Nu ska jag surpla i mig mitt kaffe och försöka vakna till liv innan jag beger mig till jobbet.
 
Tips på vitaminkickar eller annat mottages GÄRNA!
 
 
 
 
 

Resumé

 
Min livskamrat!
 
Jag har ju en del att berätta och det har inte riktigt funnits tid för mig att sätta mig ner och skriva av mig, och jag vet inte riktigt vart jag ska börja heller. Vi åkte ju till Makedonien av en anledning och allt annat vi gjorde var bara ett plus, vi fick en helt fantastisk semester trots alla läkarbesök. Det var ju det vi var tvugna att prioritera och sätta före alla nöjen. Men vi blev mottagna på ett helt otroligt sätt på kliniken och de var så snabba med besök, provtagning och all kontakt med dem gick så smidigt. Nog för att vi var på en privatklinik men Sveriges sjukvård har så mycket att lära, även den privata. Detta hade jag aldrig kunnat föreställa mig.
 
På 10 dagar var vi granskade, jag var på kontraströntgen där de såg att min livmoder var ojämn (uterus subseptus)De ville operera , och jag med. Men möjligheten fanns inte för att det passade inte in med min menscykel just då. Vi hade varit tvungna att stanna längre, och det kunde vi tyvärr inte.
 
De ville även kolla Vlatko och som jag nämnde tidigare så hittade de fel på oss båda, och Vlatko fick möjligheten att operera. Han hade en förstorad ven i ena testikeln och genom en titthålsoperation gick de in med laser och tog väck den. Vi har ökat våra chanser med 36% med detta ingrepp och nu ligger resten hos mig. Jag ligger på läkarna om en operation här i Sverige och den 26:e ska jag träffa en läkare.
 
Ni förstår att jag inte ens kunde drömma om att den här resan kunde bli så bra va? Det låter kanske jättedeppigt för er att de har hittat så mycket fel, men vi är så glada. Vi får hjälp, vi får veta varför allt är som det är och vi är så tacksamma.
 
Många frågar mig om jag inte är arg på sjukvården här? Jag är jätte besviken, med tanke på hur "enkelt" allt var att se, det var inga mega ingrepp vi gjorde..Vlatkos fel sågs med ett vanligt ultraljud.  Men efter 5 års smärta så är jag så glad att vi kommit framåt så det bittra sparar jag till senare..
 
Anledningen till varför jag delar av mig av alla dessa delar är för att jag vill skriva av mig, samt att jag vill hjälpa andra. Jag vill att ni som sitter och söker på nätet , som är i en liknande situation som oss ska få tips, kunskap eller kanske bara inspireras. För att jag vet att man söker sig tokig på alla begrepp.
 
Har ni frågor angående vilken klinik vi varit på eller något annat som ni kanske tycker är "privat" så nås jag på mailen! [email protected]
 

Hemma!

Well Hello! Nu är vi hemma igen och semestern är slut. Jag antar att jag inte är ensam om arbetsångesten som infunnit sig!

Jag tyckte att det var riktigt jobbigt att åka hem från Makedonien, hade kunnat stanna lääääänge. Men bilresan hem gick kanon och jag hoppas verkligen att vi kan åka snart igen!

Idag har jag ringt runt till olika kliniker angående hysteroskopi operationen som jag behöver göra, bollen är i rullning och har har faktiskt blivit bra bemött, nu får vi bara se om det räcker hela vägen fram till en operation!


Ha en fin dag mina bönor och TUSEN tack för alla stöttande sms, samtal, pbesök och alla som hejar på oss! Ni är guld värda för oss.