Bubbla! ♥

 

 
Hej! Hoppas ni mår bra : ) Igår sprack vår bubbla, eller sprack kanske den inte gjorde.. Men den pyste ut lite luft. Tröttheten kom ikapp, och att inte ha sovit typ sedan förlossningen och en tuff vecka på neonatal har satt sina spår. Men natten till idag var väldigt bra måste jag säga, trots att vi har en liten kille som har lite ont i magen. Jag/vi har bara kört på här hemma, och försökt få gjort allt som vi brukar göra, men det är slut på det nu. Det fungerar inte i längden, nu ska vi vila när barnen vilar och allt annat kan faktiskt vänta.
 
Men lättare sagt än gjort.. ♥
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Titta så fina minnesböcker Elias & Elina fick av Bobi & Tina! ♥  Minnesbok och minnesask i ett!
 
 
 
Vart tar dagarna vägen, vi hinner inte med alls här hemma.. Men antar att det tar ett tag innan man kommer in i alla rutiner. Men nu har vi varit hemma lite mer än en vecka, vi har haft en del besök men har varit försiktiga med besök av barn och alltför mycket på en gång, det är ju faktiskt inga stora bebisar vi har.
 
Men som sagt dagarna flyger iväg, och det är inte långtråkigt någonstans. Snarare tvärtom : ) Det har varit ett par kvällar när klockan varit närmare midnatt, då vi kommit på att vi inte ens ätit middag eller något alls på hela dagen. Men så går det när man inte kan slita sig från sina små, och vi lägger nog ett antal timmar per dag bara på att stirra på våra stjärnor.  ♥
 
 
 

Förlossningsberättelse I

 
 
 
 
MINA! ♥

De här små ligger i sängen här bredvid och sover, jag tittar på dem.. Jag går igenom bilderna på minneskortet i kameran, och inte ens då kan jag förstå att de är här. Och att de är våra?
 
Jag hade så gärna velat skriva en förlossningsberättelse, men när twinsen sover så känner man sig lite stressad över att bli avbruten.. Men jag gör ett försök!
 
Söndagen den 12:e Juli  Vi var ute och shoppade, åkte runt till lite olika butiker. Jag tog en powernap i bilen medans Vlatko var på biltema, kände mig rätt trött i både kropp och knopp och minns att jag sa till Vlatko att jag faktiskt ville åka hem (och jag brukar aldrig tröttna på att gå i butiker, aldrig)  Men trots det så hade jag inga värkar, förvärkar eller andra känningar alls. Vi köpte med oss hämtmat påvägen hem och efter vi hade ätit så gick jag upp till sovrummet och la mig, Vlatko la sig på soffan på nedervåningen.. Jag skrev ett blogginlägg genom mobilen och sen somnade jag, jag vaknar av ett klick "nertill" och i samma sekund kom en smärta som liknade mensvärk, men inte alls så intensiv.. Men den liksom var där. Jag fick en känsla av att vattnet hade gått i samband med "klicket" och jag ställde mig upp, visst kom det lite vatten men jag kunde ändå inte avgöra ifall det var en vattenavgång eller inte (det var ju inte som på film om man säger så) Det var ytterst lite vatten. Jag gick ner till Vlatko och bad honom hålla mig sällskap för att jag var lite orolig. Vi la oss igen och efter ca 10 minuter så vaknade jag till av att smärtan var rätt intensiv,men avtog efter någon minut. Jag gick upp igen.. Och denna gången kom det en del blod.
 
Vi bestämde oss för att ringa till Östra i och med att jag skulle få injektioner av antibiotika innan en förlossning och efter vattnet hade gått, så kändes det viktigt att vi kom in i tid. Smärtan var inte alls intensiv, men magkänslan sa mig att något var på gång. Jag hade alltså inga värkar ännu. Vi var välkomna in, i och med blödningen och misstanke gällande vattenavgång. BB-väskan låg redan i bilen, men vi fick packat ihop de sista viktiga, samt kamera innan vi åkte. 19.30 Ca, var vi på specialförlossningen på Östra, en gynundersökning gjordes och barnen hade de fint med vatten i hinnorna, men jag kände hur hela magen började dra ihop sig och att jag började få värkar. Jag kunde inte sitta ned längre.. Läkaren såg nu att jag blödde och hon gjorde en undersökning till, och konstaterade vattenavgång. Vi blev kopplade till en CTG-maskin och då kom värkarna med 3 minuters mellanrum ca, men barnens hjärtljud var inte påverkade av mina värkar.. Vilket var väldigt skönt att se. När barnmorskan kom in för att läsa av resultaten från CTG-maskinen så sa hon på direkten att vi skulle stanna kvar, men att vi kunde gå till BB och fika om vi ville medans vi väntade på ett rum. Men i samma sekund som hon sa det så var smärtan inte hanterbar längre, och detta handlade om ett par minuter från att gynundersökningen gjordes. Jag skrek rakt ut och vi blev skickade till ett stort förlossningsrum.. De sa till Vlatko att det var hög tid att hämta BB-väskan ur bilen, kameran och parkera om bilen nu. Jag bytte om, sköterskan kollade mitt blodtryck och konstaterade att jag hade väldigt ont och ett par sekunder senare så låg jag i sängen med lustgas.
 
Jag delar upp min berättelse i delar, annars blir det alldeles för mycket text för er att läsa.. Dessutom hör jag hur ett barn har börjat "knorra" här ♥ Återkommer!!
 
 
Later!
 
 
 
 
 
 
 

Säg HEJ!




Säg hej till Elina & Elias! Den här bilden är så häftig för mig, och även känslorna jag känner när jag tittar på den. Vi la dem bredvid varandra och de första de gjorde var att gnida ihop sina huvuden, lääääänge.. De blev väldigt koncentrerade och gosade med varandra. I magen så låg de med huvudena emot varandra och antagligen kände de igen känslan de haft i magen. Det var så häftigt att se! Och tänk att de alltid kommer att ha varandra, de är fint det! ❤️

Nu bubblar vi vidare! 

13:e JULI ❤️


På bilden längst upp, påväg till BB nervösa och taggade! Till vänster, tidigare samma dag.. Till höger, en "solklar tummen-upp-selfie" efter förlossningen. Snacka om kontrast.. : ) 

Hej! Sedan jag skrev sist så har det ju hänt en del, som säkert många utav er redan har hört! : ) våra ljuveler är här! Jag skrev ju i förra inlägget att jag började känna mig redo, och yes det gjorde min kropp med. En timma efter inlägget gick vattnet och vi åkte in : ) Vi är så lyckliga och glada, svävar på små rosa fluffiga moln och sniffar så mycket på bebishud att det borde vara olagligt. 

Men mer om förlossning och bubblan blir det en annan dag, nu ska MINA barn äta ❤️



V.38 (37+3)




Trots blandade känslor gällande förlossningen så är jag ganska redo nu, V.38 nu (37+3). Det är de vi önskat hela tiden, att de ska stanna inne såhär länge och jag känner mig så tacksam och lugn över det : ) Vi har varit livrädda.  Men nu är de färdigbakade, och i t ex i Stockholmslän så går man inte längre med en tvillinggraviditet, än just V.38 .. Samma gäller Malmö tror jag. Men här i Västragötaland  så är det 40 veckor som gäller. Jag mår inte primaballerina längre och min kropp börjar ta stryk, så snaaart är de välkomna! Ska bara ställa in mig mentalt på en förlossning med : ) 

De senaste två veckorna har jag fått helt galna bristningar på magen, jag trodde faktiskt jag skulle klara mig, men icke! De kliar och spänner något så fruktansvärt och jag funderar på att tejpa magen, då det känns som att dem ska gå sönder. Bristningarna är inte alls som på låren eller rumpan, utan detta är mer som brännsår som brinner. Jag smörjer kanske  5 ggr per natt för att kunna sova. Någon som haft något liknande och har något tips på kräm eller husmorstips för att lindra klådan? .. Funderar på typ aftersun? 

❤️

Fredag


Idag festar vi till det med mina glittriga pjux jag köpte från Makedonien förra året. Använde de typ hela förra sommaren, såå sköna! Ändå ser de ut som nya : ) Det gillar vi! 

Fredag och provtagning står på schemat, och även CTG.. Har redan hunnit med ett besök på MVC. Men idag är jag inte pigg, så om inget under sker så är jag nog den som chillar resten utav dagen/kvällen sedan. 

Kan det vara så att solen hänger kvar idag? Efter gårdagens/nattens oväder. Det hade varit så behövligt : ) 





Dagens sena frukost, och så med lite glass till såklart! MUMS! ♥
 
 
 


 
Fick en sådan himla fin bikini av V idag, har inte provat den ännu..Men om inte annat så passar den säkert till nästa sommar, utan den här hubbabubbakroppen : ) ..Och hur är det med vädret egentligen? Här regnar det typ nonstop idag, så bikiniväder känns långt bort tyvärr. Men de här vädret har nog varit nyttigt för mig, jag har vilat myckeeet!
 
 
 
 
 
 
 

Dolphins Mini Rodini! ♥

 
 

Idag kom dessa som jag beställde från Mini Rodinis rea häromdagen, åh så fulsöta att jag dör en smula. Även leggins till : ) Tycker att det har varit supersvårt det här med mängden kläder till två bebisar, har man för lite? Har man för lite i de minsta storlekarna? Känns så himla dumt att köpa för mycket, som inte kommer att användas ändå. Äh, det blir nog bra. Annars så tycker jag ju inte att det är dötrist att shoppa ifall det skulle behövas.. ♥
 
 
Vi har ärvt massor, så tacksamt! Ett plagg slits knappt av ett spädbarn och alla gifter är urtvättade. Bara fördelar! Det är dyrt som det är att vänta tvillingar, och då kan man lägga lite extra pengar på det man verkligen vill ha.
 
 
Nu när jag pillar i deras garderob så känner jag mig som 5 år igen
och längtar lite tills att få klä på mina "dockor" !
 
 
 

♥ V.37 (36+5)

 
 
 
 
 
 

♥ Min Lördag!

 
 
 
 
 
 
 
 

Igår hade vi dessa små spjuvar på besök (Isabelle var inte lika intresserad av kameran som Edward, därav så få bilder på henne) Vi slog ihjäl ett par timmar på utesimbadet här,men det var mest vi vuxna som badade så barnen var så lättroade att de lekte med pinnar på gräsmattan, haha. Så himla skönt att kunna svalka sig i den här värmen, här hemma blir det stekhett och inatt sov jag med en kall handduk virad runt huvudet.
 
Om våra barn blir i närheten av så ödmjuka, snälla och väluppfostrade som dessa tvillingar så är vi mer än nöjda! ♥ .. Och de är så himla snälla mot varandra, ingen match att ha dessa på besök inte. De är som små ljus!
 
Idag är det chillpill som gäller, avstängd telefon.. ett par maskiner tvätt och kanske ett powernap i solstolen.
 
Önskar er en toppendag!
 
Förresten, kan ni inte skriva i kommentarerna vad ni heter på instagram?
 
 
 
 
 
 
 

💜




Idag vaknar jag upp till doften av nybryggt kaffe och äggmackor på altanen! Precis vad jag behövde! 
Nu kan jag nog klara av att vara snäll resten utav dagen : ) 

Vår Fredag!



 
... Heeej! Fint väder = dålig uppdatering :) inga bebisar här inte, de börjar trilla in fler och fler sms och samtal när man inte hör från mig på ett tag ❤️ 
 
Vi har lite vaycay-mode här hemma, igår gick Vlatko på semester och planerna var räkor på altanen, jag hade längtat heeeela dagen, fira lite liksom : ) Men Vlatko fick andra planer så allt blev lite uppskjutet.. Jag tog en powernap och en dusch för att bege mig iväg för att handla lite tills han kom tillbaka, i duschen började jag tappa synen en del, speciellt på vänster öga. Allt blev lite suddigt och väl ute ur duschen så domnade hela vänster arm bort, upp till axeln. Sen gommen och tungan/munnen. Jag fick ringt till Östra och de ville ha in oss på direkten, så där spenderade vi vår Fredagskväll. Allt gick över väldigt fort och vi fick hjälp sååå fort, allt för att utesluta havandeskapsförgiftning. Proverna var fina, och antagligen så hade "bara" barnen klämt till någon nerv eller strypt blodtillförseln någonstans o kroppen, men läskigt var det! .. Och inga räkor blev det, hehe.
 
 Nya tag en annan dag! ❤️ 
Nu ska denna kvinna sova! Godnatt : ) 
 
 

Fredag!


Frukost "on the go" 

Nu sitter jag på östra , ännu en dag med CTG och kontroller. Jag hoppas att det går relativt fort så att man kan bege sig ut i solen sedan : ) 

Jag tycker det är så svårt att äta i värmen, och så fort solen går ner på kvällen så blir jag vrålhungrig! Frukt och vatten går ner såklart, och de är väl tur det : ) Idag får det nog bli en kall sallad till lunch. 

Har eran semester startat? : )