Middagstips! ♥
 
I förra veckan lyckades jag med riktigt smarriga pannbiffar, och tänkte dela med mig utav receptet här. Husmanskost kan vara så jäkla gott, less is more liksom. Och även en tallrik falukorv, makaroner och massor med ketchup. Underskattat men gott ♥
 
 Sätt ugnen på 200º. Skala och klyfta lökarna fint. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med timjan, salt, socker och smör-&rapsolja. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter, rör om då och då. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke. Skala och hacka eller riv löken fint. Blanda lök, ägg, salt, peppar och färs med ströbrödet och rör till en slät färs. Forma till 8 biffar och stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på medelvärme 3-4 minuter per sida.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 12 dl Arla® mjölk
  • 12 st gula lökar
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Arla® Smör-&rapsolja
 

Lök:

  • 1 st gul lök
  • 2 st rödlökar
  • 12 tsk timjan
  • 1 krm salt
  • 1 krm strösocker
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
 
 Jag tillsatte även ca 1 msk dijonsenap och 2 matskedar av kalvfond i köttfärsen.
 
Receptet är från ARLA
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Webbadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback