Lite nytt!.. Och i lite större storlekar ♥  Så coola!
 
Var ju på MVC i förra veckan, både blodtryck och protein i urinet såg bra ut, allt har stabiliserats. Så skönt! Men provsvaren visade resultat på streptokocker grupp B (GBS) vilket gjorde mig rätt orolig, men de har allt under kontroll och vid födseln kommer jag att få en antibiotika injektion så att barnen inte ska bli smittade. Det verkar vara ganska vanligt med detta, men såklart man blir lite orolig när man är medveten om vad denna smitta kan innebära. Såhär står det på 1177's hemsida.
 

Vid förlossning

"De flesta kvinnor som bär på GBS får helt friska barn men det finns situationer när man ger antibiotika under förlossningen för att skydda barnet. Detta kan till exempel vara om mamman får feber, om barnet föds före graviditetsvecka 37 eller om det gått mer än 18 timmar sedan vattnet gick när förlossningen startar.

Cirka 70 procent av alla mammor som bär på GBS överför bakterien till barnet vid förlossningen, ofta utan att barnet blir sjukt. Det vanligaste är att barnet smittas på vägen ut genom förlossningskanalen.

För tidigt födda barn är mer känsliga och löper större risk att bli sjuka. De barn som blir sjuka vid förlossningen har ofta fått ner bakterier i luftvägarna. Barnet kan då få lunginflammation, men ibland även blodförgiftning eller hjärnhinneinflammation.

Du blir behandlad med antibiotika vid förlossningen:

  • om tidigare barn drabbats av allvarlig GBS-infektion
  • om du under graviditeten haft en urinvägsinfektion orsakad av GBS
  • om förlossningen äger rum före vecka 37
  • om du har långvarig vattenavgång (mer än 18 timmar) före förlossningen
  • om du har feber under förlossningen"
 
 
 
Men till något positivt och kul, barnmorskan kunde känna att tvilling 1 (pojken) har fixerat sig ♥  Så himla häftigt! Så tillväxtutraljud på Onsdag.
 
 
 
Kommentarer
Emmelie

Åhhh vad roligt med gipsmage, det borde man kanske passa på att göra!

Svar: Jaaaa! Det borde du verkligen, så mycket roligare än vad jag hade trott. Och hur många fler ggr är man gravid med tvillingar? 😍🙏
lindsey.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Webbadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback