Nu i Mars sätter vi ju igång med vårat sista försök och det har varit ganska jobbigt på senaste. Jag har inte klarat denna press så bra som jag trodde att jag skulle göra, och när en vän med antagligen övernaturliga kunskaper, då detta tipset kom i precis den sekund jag hade bestämt mig för att ta en paus.. Vänta ett år och bara skita i allt.

 

Jag blev återigen motbevisad och såklart att det går, någon gång iaf. Denna metod kommer vi att prova på nu i vårat försök! Och med detta vill jag bevisa hur mycket en kommentar, sms eller samtal betyder.

Att lyfta någon som ligger ner på ett så enkelt sätt , Tack fina du!

 
 
 
 
 
 
 
 

Treo kan hjälpa dig bli gravid

Ofrivilligt barnlösa kan få en knuff på vägen av acetylsalicylsyra

Kvinnor som genomgår IVF, dvs provrörsbefruktning, har större chanser att bli gravida om de äter en daglig dos acetylsalicylsyra. Det finns i vanliga värktabletter, t ex Treo, Magnecyl, Bamyl och Aspirin.

Det visar en ny svensk studie som publiceras i det senaste numret av facktidningen Fertility and Sterility.

- Metoden är både enkel, säker och billig. Vid vår klinik rekommenderar vi den numera för alla kvinnor som genomgår en provrörsbefruktning, säger docent Urban Waldenström vid IVF-kliniken i Falun till Upsala Nya Tidning.

1 000 kvinnor som genomgick provrörsbefruktning ingick i studien. Hälften fick under knappt tre veckor ta en tablett med 75 mg acetylsalicylsyra, vilket inte ens motsvarar en sjättedel av en vanlig värktablett. Andra hälften fick ingen acetylsalicylsyra alls.

Fler fick barn

 

 

 

 

Knappt tre veckor efter att äggen satts in i livmodern gjordes en ultraljudsundersökning. I gruppen som fått acetylsalicylsyra var det 5 procent fler kvinnor som blivit gravida och hade ett synligt litet foster i livmodern.

- Än viktigare är förstås att andelen kvinnor som till sist födde barn också var klart högre i gruppen som tagit acetylsalicylsyra än i kontrollgruppen, säger Urban Waldenström till Upsala Nya Tidning.

23 procent av kvinnorna i kontrollgruppen fick till sist ett eller två barn, medan motsvarande siffra för kvinnorna som fått acetylsalicylsyra var 27 procent.

Enligt Urban Waldenström beror det goda resultatet på att acetylsalicylsyra i låg dos förbättrar genomblödningen i livmodern och motverkar uppkomsten av små blodproppar.

Ät inte för mycket

Just det faktum att acetylsalicylsyra kan ge upphov till ökade blödningar har gjort att gravida varnas för att äta just detta preparat, speciellt i början och slutet av graviditeten. Bland annat kan det öka risken för tidiga missfall.

Men enligt Urban Waldenström innebär den korta behandlingstiden och den låga dosen ingen risk för vare sig mamma eller foster.

Om alla som genomgår provrörsbefruktning skulle få acetylsalicylsyra skulle det kunna födas 40 fler barn per 1 000 behandlingsförsök. Därmed skulle många ofrivilligt barnlösa slippa ytterligare krävande behandlingar, och kostnaderna för samhället skulle minska.

Studien har genomförts av Urban Waldenström vid IVF-kliniken i Falun i samarbete med docenterna Dan Hellberg och Staffan Nilsson vid Centrum för klinisk forskning i Dalarna.

 Källa: Aftonbladet

Kommentarer
Emma

Jag håller tummar och tår för kung och fosterland <3

Svar: Tack fina Emma! : ) Om det inte funkar kan du ju alltid underhålla mig med träning, visst?
lindsey.blogg.se

Jessica

Helt klart värt att prova!! Kram

Svar: : ) Ja eller hur? : )
lindsey.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Webbadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback