Ett inlägg om amning.. ♥


Förbereder mig med detta set från Philips
 
Amning verkar vara ett vääldigt känsligt ämne, och det finns väldigt mycket åsikter och no no's kring detta.
 
Minns när Charlotta nyligen hade fött sina tvillingar och vi satt utanför deras hus och pratade, då kom hennes granne förbi.. Och man kunde se hennes leende på långt håll, hon hade ju sett Charlotta gravid i ett par månader och hade antagligen sett fram emot att få träffa de små. Men den första frågan hon slänger ur sig är
" .. Ammar du..? Det är ju det bästa" Jag satt helt paff och förstod inte hur den första frågan kvinnan kunde kläcka ur sig, handlade om Charlottas bröst? .. Inte om hur hon eller barnen mår. Jag tyckte det var oförskämt, och som om man som förstföderska inte känner en otrolig press ändå..?
 
Att amma tvillingar kommer antagligen inte vara det lättaste, och fram tills nyligen har jag ställt in mig på att det blir flaskan.. Då jag haft lite "fobi" för det här med bröst, och bara tanken av att amma har fått mig att få rysningar. Men så en natt så drömde jag om just detta, om att amma. Och det fick mig faktiskt på helt andra tankar..Och jag tror helt ärligt att det handlar om moderskänslor som kicka in i kroppen.
 
Numera ser jag det inte som ett val utan att det blir som det blir. Då Vlatko kommer att vara hemma en del i början så kommer det förmodligen vara lättast att kombinera med flaskan. Och vem vet, man kanske inte ens lyckas amma!
 
Hur känner ni inför detta ämne? .. Ni som fött, ni som inte fött..?

Före & Efter!

 
Före.. (eller snarare mitt i )
 
 
 
 
Efter .. ♥
 

SOVRUM ♥

 
 
 
 
Väggen är äntligen klar! ♥
 
Nu är det endast lite småfix kvar att fixa i sovrummet, som dörr.. dörrlist och taklampa. Men väggen är klar, och det blev så mycket bättre än vad jag trodde från början. Tyvärr har jag nog ingen "före" bild på hur rummet såg ut innan vi började, men ska se! Det kan vara kul att ha att jämföra med, men rummet fick sig i alla fall ett ordentligt lyft och vi fick den där, stilrena och kalla stilen som vi var ute efter : ) ♥
 
 
 

SÖNDAG ♥

 
Idag har vi firat Casper igen (fördelen med att ha skilda föräldrar, för både honom och mig) Alltså dubbel tårta till mig och dubbelt så många paket till honom kanske..? : )
 
Efter kalaset begav jag mig till IKEA.. Med målet i sikte, föreställde jag mig 2 timmar där, ensam.. lugn och ro, och få lite inspiration. Men AHH så sur jag vart när jag kollat fel på tiden gällande stängning, och hörde hur de ropade ut "Om en halvtimma stänger vi.. " Jag ställde tillbaka mina varor och åkte hem, nytt försök imorgon?
 
 
Kanske..!
  
 

Middagstips! ♥

 
Middagstips! ♥
 
I förra veckan lyckades jag med riktigt smarriga pannbiffar, och tänkte dela med mig utav receptet här. Husmanskost kan vara så jäkla gott, less is more liksom. Och även en tallrik falukorv, makaroner och massor med ketchup. Underskattat men gott ♥
 
 Sätt ugnen på 200º. Skala och klyfta lökarna fint. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med timjan, salt, socker och smör-&rapsolja. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter, rör om då och då. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke. Skala och hacka eller riv löken fint. Blanda lök, ägg, salt, peppar och färs med ströbrödet och rör till en slät färs. Forma till 8 biffar och stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på medelvärme 3-4 minuter per sida.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 12 dl Arla® mjölk
  • 12 st gula lökar
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Arla® Smör-&rapsolja
 

Lök:

  • 1 st gul lök
  • 2 st rödlökar
  • 12 tsk timjan
  • 1 krm salt
  • 1 krm strösocker
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
 
 Jag tillsatte även ca 1 msk dijonsenap och 2 matskedar av kalvfond i köttfärsen.
 
Receptet är från ARLA

 

 
  
Färgglatt mellanmål! 


 Gokväll! Idag vart jag uppe före tuppen, och vart så glad när solen sken in! : ) Och idag har vi rensat och städat nonstop, så himla skön känsla såhär efteråt! Och imorgon ska jag visa er hur bra stenväggen blev i sovrummet. 

Men en powernap hann de bli emellan varven, jag höll på vika tvätt och somnade bland den rena tvätten, och vaknade av att någon grymtade (snarkade) värre än en liten gris! Blev ganska rädd, då det bara var jag i rummet. Haha! 

Kan ni inte tipsa om någon bra serie? Jag är helt inne på kriminalserier numera och allt vad Game of thrones och Walking dead heter går tyvärr bort! Men gärna någon kriminalserie eller så, något spännande : ) 

Ullared!




Hej Babes! Dagsformen är, bananformad, men jag bjuder på en bild på Fredagskulan : ) Idag har vi varit på Gekås i Ullared. Det tog inte lång tid innan jag började flåsa, och jag är nu i efterhand väldigt nöjd över att vi tog de här besöket nu och inte om ett par veckor. För att nu har jag ont precis överallt. 

Vi hade en välplanerad lista som vi gick efter, men vi hade tänkt att köpa lite basic kläder i de minsta storlekarna i neutrala färger, men jag utbudet var inte alls som jag trodde tyvärr. Men allt annat fick vi med oss.. : ) 

Nu ska jag stirra på Zlatan en stund ❤️
(Alltså, fotbollsspelaren och inte min katt) 




NI är BÄST! ♥

 
 
 
 

Hallå där! Nu har jag suttit i ca en timma och försökt knåpa ihop en ny bloggdesign till på en annan bloggportal, för att starta ett nytt kapitel liksom. Men nu är den raderad igen, jag stannar här. Ett nytt kapitel är redan startat oavsett blogg och jag vill ju inte tappa bort någon utav er påvägen..  Era mail och kommentarer är fantastiska och jag blir så himla glad när jag kan hjälpa till eller när ni skickar era lyckoönskningar till oss. Ni är bäst! ♥
 
Tänk vilken resa detta har varit.. Och nu sitter jag här med två korvar som sparkar i magen. Och till er som fortfarande kämpar, ge inte upp! Det funkar.. Så är det bara, tills motsatsen är bevisad. Och tyvärr kan du behöva vara din egna läkare påvägen, men ge inte upp ♥
 
 
 
Egentligen skulle ju detta inlägg handla om sommaren, och vädret.. Jag var sååå besviken idag när jag vaknade upp till regn (vad är det med att de måste regna nerifrån på denna sidan av landet?) Idag var jag och hämtade ut ett paket med flaskorna ovan, och så smart när man ska till stranden eller picknicken eller vad det nu kan vara, och som jag sa till Vlatko när jag försökte med min övertalningsmetod till att dessa var bra att ha "De funkar väl till ölflaskor med, väl?" HAHA! Men jag gillar't i alla fall.
 
 

❤️ Onsdag



Godmorgon! Idag behövs ett rejält filter för att rädda detta ansikte. En kopp kaffe, nyhetsmorgon i bakgrunden och iväg till jobbet. Nu har jag noll koll på Tildes och Peters civilstånd men jag tycker att de passar så löjligt bra ihop, de gnistrar om dem och man blir sådär genuint glad av att se dem tillsammans, jag kommer på mig själv sitta och le när jag hör dem prata. 

Natten har varit underbar, men få timmars sömn. Bebisarna har haft fest och de vart helt galna.. Vi låg och kände på dem läääänge innan vi somnade. Gud vad jag har längtat efter detta ❤️ 

Önskar er en fin Onsdag! 

GRATTIS CASPER!


Foto: Linda Larsson 

Idag fyller min fantastiska brorson 13 år! Och det känns som att de var igår jag hälsade på honom på BB! När han var nyfödd var han arg som ett bi och såg mest ut som Mike Tyson hela tiden, precis samma arga ansiktsuttryck. 

Denna sparveln har förgyllt mitt liv något otroligt, min bror var väldigt ung när Casper föddes och jag försökte hjälpa till på alla sätt och vis, och jag vet inte hur många kvällar jag hängde med en liten plutt när jag var 16 år istället för att hänga med kompisar ut på stan, och det ångrar jag inte en sekund. Han har lärt mig så mycket om livet! 


Det är vi i vått och torrt ❤️ 

Grattis Casper! 

DESIGN LETTERS! ♥

 
 
 
 

  Äntligen.. Som jag har suktat!
'
Dessa fick vi (av oss själva) efter rutinultraljudet, tillsammans med frukost på sängen. En milstolpe-present till oss själva kan man säga.. : )
 
 
 

TvillingETT!

 
 
Jag börjar vänja mig vid detta, att shoppa till dessa små krabater är ju skitkul! : )
 
Idag har jag känt tvilling1 , pojken.. Även på utsidan. Och till och med sett hur han rör sig därinne. Så häftigt, känns som att vi kom ett steg närmare varandra.  Huden har liksom rört sig även på utsidan. På MVC är han döpt till Tvilling1 då han ligger närmast "utgången" och vid senaste ultraljud med huvudet neråt. Vilket i nuläget bestämmer att det blir en vaginal förlossning ifall ingenting annat händer, eller att han vänder sig
(om plats finns för detta)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag




Godkväll! Ett par mobilbilder från dagen, inte de bästa men ville visa lite från dagen iaf. Och systemkameran åker tyvärr inte med vid dessa tillfällen. Det är något som står på inköpslistan, en bättre mindre kamera som är liten nog att ta med överallt.. Och framförallt kunna plocka fram utan att känna sig som en sportfotograf med en jättekamera. 

Idag har jag och världens bästa Tindra, min äldsta brorsdotter varit på stan och shoppat, och hon är nu redo för våren! Vi har haft en helmysig dag, och så kul att gå i butiker med någon som uppskattar tiiiimmar på stan : ) 

Nu under eftermiddagen blev vi bjudna på tårta av Casper som fyller 13 år nästa vecka. Och om inte jag rullar fram i veckan så vet jag inte. Helgens intag har varit galet, falafel, chips, buffé X 2 dagar , McDonalds , grillat, bullar! Ah.. U name it! Har nog tryckt i mig allt på onyttiga listan. 

Hoppas ni haft en fin helg! ❤️


Lördag


Hej! Denna vecka har varit helt gaaaalen, och jag tror att jag behöver en paus. Men samtidigt har den varit så himla rolig! Men från och med nu gäller det att prioritera och det är bara att inse att jag inte orkar med mer än en "sak" per dag. Man kan inte göra allt bara för att de är kul, kroppen tar stryk! 

Men idag har jag iaf varit och sålt en massa skit på loppis, tillsammans med Hanna som också var vårat middagssällskap och nattsällskap igår. Vi har haft superkul, tjänat lite pengar.. Och fått se lyckan i andras ögon när de köpt våra saker. Rätt kul ändå.. Att något man själv avskyr kan vara precis det denna person letar efter. 

Sen blev de familjemiddag ute, då vi firat Vlatkos mamma som fyllt år! Och nu kan jag knappt andas, de sprutar thai mat ur öronen på mig! Får inte ens i mig ett chipsflarn.. Då är det illa! 

Soffläge. Laaaater! 

Fredags-selfie.. ❤️



En sliten Fredags-selfie.. : ) 

Hallå hallå! Igårkväll kände jag mig som en urvriden disktrasa och jag somnade innan 22. Vilket jag är enormt tacksam för idag! Jag hade en superhärlig dag tillsammans med min brorsdotter, vi träffade Helena och Ebba och satte oss på uteserveringen och fikade, i soooolen! Sen hade jag tid hos barnmorskan och där fick jag lyssna på barnens hjärtljud, så häftigt de där. Och nu har jag äntligen börjar känna hur de knuffas där inne ❤️ Mäktig känsla, nu är detta på riktigt! 

Ikväll väntas grillpremiär och jag hoppas att vädret är på vår sida! 

Nu ska jag slå ihjäl ett par timmar på jobbet, kram på er!