Hallå finingar! Jag har tittat in här flera ggr de senaste dagarna och försökt få fram något vettigt att skriva, men icke! Humöret har varit lite upp och ner, och inte vet jag om det beror på alla hormoner eller bara min knäppa personlighet, men skönt att ha något att skylla på : )
 
Jag ska fortsätta med sprutor och tabletter fram tills vecka 12 - 13 ca, och jag är så tacksam för varje dag som går. Detta är så förbannat overkligt och ibland sätter de negativa tankarna in och då jag har oehört svårt att njuta av nuet. Men vi kämpar på : )
 
Hoppas ni mår bra! ♥ 
 

Argh!

 
 Glada glitterbyxor, dagen till ära :) 


Hallå Hallå! Idag är detta fruntimmer lite smått irriterat. Jag har varit på MVC och skrivit in mig och haft en samtal, blev fint bemött och allt var finemang. Men jag undrar hur krånglig Sveriges sjukvårdvård kan bli? .. Jag har ett jobb, jag har varken tid eller lust att slussas mellan olika ställen och telefontider som inte passar med mina tider. Och framförallt inte sitta på drop in för att någon måste ordinera att jag ska få ta mitt TSH prov. 

Och MVC skickar mig till vårdcentralen och Vårdcentralen skickar tillbaka mig till MVC. Och att ställa frågan om ett ultraljud var ju dödsdömt, och att jag gjort IVF utomlands klingar nog inte så bra.. Vad hände med moralen? Servicen? Att bara vilja hjälpa till.. Utan att peka med pekfingret om hur lite personal det finns och att doktorn eventuellt kommer ta sig tid att titta på mina önskemål, men vi får se! Jahopp, och så länge då? Ska jag pausa mitt liv?

Nej, de här funkar inte!  
 

#Matkasse

 
Denna vecka provar vi på City Gross Matkasse, spännande! Mest för att få in lite variation och inspiration i vardagsmaten. Och detta recept ovan är vad som väntar imorgon.. Låter gott tycker jag. 
 
Har ni provat andra matkassar eller någon sorts av hemleverans av mat? Så kommentera gärna och tipsa : ) ♥
 
 
 
 

♥ +

Hej! Först vill jag försäkra mig om att ni sitter ner? : ) 
Vi har ett positivt resultat att dela med oss utav och vi är så otroligt glada, tacksamma och förväntansfulla, men tillåt mig tillägga försiktiga. Vi har aldrig tidigare fått ett plus på stickan och detta är helt otroligt, vi tar en dag i taget och hoppas på att den/dem vill hänga kvar. Men nu vet vi att vi kan bli med barn (!!)
 
..Och inte kan vi hålla detta för oss själva heller, så som ni har stöttat, peppat och hållt tummarna ♥
 
Men som sagt, en dag i taget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Förflyttar mig!

 
 
 
Jag förflyttar mig, inatt hade jag så fruktansvärt ont i magen ..Jag trodde att jag skulle tuppa av flera gånger om, och smärtan påminde om tidigare cystor jag har haft.. Som spruckit. Nu känns det precis som vanligt igen, men Vlatko jobbar och jag känner inte för att vara ensam ifall det händer igen. Jag var inte de minsta tuff om man säger så.. Så ska bosätta mig på Camillas soffa resten utav dagen ♥ 
 
Hoppas ni mår fint! 
 

 
 
 
Tack bror & Hanna! Precis vad som behövdes nu, ett uppiggande spa-kit ♥
 

Jag har hållt mig på avstånd, för att jag i nuläget inte riktigt kan sätta ord på mina känslor. Jag har även varit en riktigt kass vän, inte hört av mig till någon. Men jag har inte riktigt orkat. Hoppas ni väntar kvar på mig ♥
 
Vi har alla förutsättningarna för ett lyckat försök denna gång, nu handlar det "bara" om oddsen och ödet. Jag har tänkt att skriva lite mer kring medicinerna jag tar någon dag, för att denna gången har vi nog fått all hjälp som är möjlig att få.. Vilken känns skönt, för att om detta resulterar i ett misslyckat försök, så finns det ingenting vi kunde ha gjort annorlunda, eller som vi gjort fel. Och det känns så jäkla bra, att slippa ha samvete över något sådant, som man inte kan rå för i efterhand.
 
.. Ett par viktiga punkter som sätter ribban högre denna gången
 
♥ Tsh-värde 0,5
♥ Opererat bort skiljevägg uterus subseptus
♥ Två fina embryon
 

 
 
Dessa vackra blommor fick jag häromdagen tillsamans med två askar choklad av Camilla. Hon vet verkligen hur man når mitt hjärta den gamle romantikern. 
 
Ingen dag är den andra lik, trots vila och ordentlig rutin på mediciner och sprutor.. Symptomen är olika från dag till dag och vissa dagar känns det som att jag ska sprängas utav alla hormoner, sårbar? Arg? Glad? U name it.. Men jag lever : )
 
Nu ska jag sova en stund ♥
 
 

❤️.. Nattsuddar.



Bilden är tagen efter insättningen! Tummen upp! : ) 

Klarvaken. Min kropp driver mig till vansinne på nätterna och det är nästintill omöjligt att få ett par timmars sömn. Nu är klockan efter 03 och jag ger upp.. Upp och glo på en film kanske? Men trots dessa sömnlösa nätter så fungerar jag hyfsat på dagarna som tur är. 

Mina äggstockar är svullna, speciellt den vänstra. Jag blev nog lite överstimulerad vid uttaget och alla smärtor och symptom går i hand i hand med både överstimulering, vagitorer och progesteronsprutor.. Så inte ens liiite kan jag få känna efter?


Godnatt eller något! ❤️



❤️ Ordinerad vila


En äggfrukost borde väl vara nyttig för äggen? Make sense : ) 

Att vila är inte riktigt min grej, det har jag redan konstaterat efter 2 dagar.  Men ett måste : ) 

Av erfarenhet så trodde jag att det var slut på medicinering och sprutor efter insättning av embryon. Men icke, här gör vi allt för att de ska fästa och skapar alla förutsättningar för en förberedd livmoder. 

Jag tar ca 8 tabletter dagligen, en spruta i magen varje kväll och en i baken var 4:e dag. Det är allt från aspirin, vitaminer, blodförtunnande och folsyra. Och progesteronspruta i baken. 

/ett litet tycka synd om mig inlägg ( ja, jag vet att allt är värt det)  ❤️

Dag 11




Hej! Två embryon är insatta och det var så häftigt vid insättningen, det var som att det blev ett litet stjärnfall på ultraljudstvn när han satte in dem och de är ingenting jag sett innan, de hurrade och sen vart det klart! Fått vila på kliniken i en timma och om ett par timmar tar jag flyget hem till Sverige och min underbara Vlatko. 

Denna gången gör vi allt tvärtom, allt. Och de tänker jag fortsätta med. Läkaren har ordinerat vila och sängliggandes. 

Detta kommer vara de längsta 14 dagarna i mitt liv (precis som de andra gångerna, fast liiiite mer spännande denna gång) 

Och för att behålla mitt psyke så kommer jag (nog) inte att blogga om det mer. Inte om påhittade symptom eller annat. Men fortsätt gärna hålla era tummar! 

❤️

Dag 10


 
Från Bazaren idag

Hej! Tidigt imorse fick vi ett positivt samtal, 8 ägg är befruktade och imorgon sätter vi in de två som är bäst. Men vad som helst kan fortfarande hända och här tar vi inget för givet : ) 

Efter en tur på bazaren idag blev jag hemskickad med magsmärtor :( nu har jag sovit ett par timmar och hoppas på att smärtorna håller sig borta resten av eftermiddagen/kvällen : ) 

Kram på er! 

Dag 8 ( +9 )





Hallå Hallå! 

Efter att ha sovit nästintill hela dagen så är jag fortfarande lite yr i bollen. 

Imorse vid 9 fick jag ett eget rum, Tina fick vänta i väntrummet. Jag fick hoppa i mitt fina sjukhusnattlinne, och just där blev jag inte liiite nervös. Det var som att jag var påväg att fly från mig själv.. Jag fick smått panik och ville därifrån, men när de var min tur att promenera in i rummet för äggplock så vart det bara att torka bort tårarna.

Jag berättade för sköterskan som satte drop att jag var väldigt nervös, vilket jag aldrig brukar erkänna när de frågar hur jag mår. Men hon stannade vid min sida hela tiden och vi småpratade på engelska om metoder i Sverige och mina tidigare operationer i Makedonien. 

När läkaren kom in så förberedde hon sprutan för att söva ned mig.
Jag tittade på tvn där min puls visades, och när läkaren och hans team kom in då låg jag på över 100.. Sen slocknade jag. 

Jag vaknade upp på mitt rum ( vilket jag var väldigt tacksam över, gillar inte rummen man ligger i under uppvak) Och i samma sekund som jag vaknar till hör jag hur Tina kommer in i rummet, och vilken lättnad jag kände över att ha henne nära igen ❤️ 

Resultatet blev 17 ägg och molande värk, fick åka hem ganska snabbt efter uppvak men väl hemma sov jag i måååånga timmar. 

Imorgon får jag veta mer gällande hur många som blir befruktade och så vidare! Men jag/vi är supernöjda med dagen och 17 ägg är fleeeeer än väntat! ❤️

Dag 7



Tjena! Dra och bada vad trött jag är. Jag har haft fruktansvärt svårt att somna de senaste 3 nätterna och det liksom kliar inuti benen, som att de vill ut o springa med mig. Precis sekunden innan jag är påväg att somna så rycker de till och jag kan inte ligga still, frustrerande.. Och tror på allvar att jag kommer upp sömnen om de håller på inatt med. För nu skulle jag kunna somna ståendes..

Idag har vi varit och fixat naglar och hår, en riktig mysdag! Och inga läkarbesök. Ikväll 23.30 ska jag ta en spruta sedan är jag fri hela onsdagen fram till ägguttaget på Torsdag. 

Och här blir jag nedsövd vid utplock, jag ska verkligen inte klaga.. För de är jäkligt skönt att slippa smärtan, men är samtidigt så trött på att bli nedsövd och rädslan inför det. Och jag har inte mått så bra de senaste gångerna efteråt..

Men jag tror helt enkelt att jag förträngt/glömt av hur ont jag har utav ägguttaget, så därför förstorar jag upp det hela! 

/Linda, som är lika trött som hon ser ut! Men ville visa ett livstecken och hennes nya  hårlängd. 

Dag 6


 

Idag är jag alldeles för trött för detta, men det gick bra idag. Planerat uttag är på Torsdag och insättning på Lördag, ifall allt går som det ska : ) 

/ Godnatt, från en väääääldigt trött tjej. 

Dag 4 (+5)

 
 
 
 
 
 
 
Hallå! Nu ger jag mig på det här blogginlägget för fjärde gången! .. Och blir det inte av nu så får det vara. 

Vi har varit fria från läkarbesök både igår och idag så vi har shoppat.. Hälsat på Tinas syster med familj, Vlatkos faster och bara varit. Jag älskar detta landet, denna stad.. Jag gillar vad den gör med mig, jag ser sidor hos mig själv som jag knappt visste fanns. Men samtidigt är den förknippad med smärta och oro. 

Hade vi varit i Sverige så hade jag definitivt analyserat min kropp hela dagarna och lyssnat på alla möjliga symptom kring detta. Men här går det bra, allt är så enkelt och det är liksom ingen big deal. 

Min kropp är upp och ned nu, 7 dagar av sprutor. Men jag tycker att det går bra.. Jag har varit svullen sedan dag 3, men allt är positivt än så länge. Allt är i fas! 

Jag har fått en del frågor kring vad jag gör här, och jag förstår att det är svårt att förstå när man själv inte är i karusellen men jag ska inte göra någon operation vid denna resa utan endast förhoppningsvis provrörsbefruktning. 

Jag tar nu sprutor varje dag i magen, två doser för att producera fina och mogna ägg. Och en spruta för att stoppa att en ägglossning sker. När äggen är mogna så plockas de ut och befruktas på utsidan. Men här emellan kan allting ske, så en sak i taget och en dag i taget.

Imorgon ska vi på ultraljud och jag hoppas att utplocket är nära : ) 

❤️