Helg och första advent!


En puss ifrån mig, och en kram från Elina 💜 

Helgerna bara susar förbi, som alltid. Och nu kanske ni tänker att jag minsann alltid har helg då jag är mammaledig men nja, vi längtar ju rätt mycket efter Pappan här på veckodagarna, så att helgerna är rätt speciella ändå och vardagarna kan vara lite tuffare, så att det är skönt att ha helgerna att se framemot då vi har hela dagar med två vuxna och två barn, två famnar. 

Men hur som helst, så jobbade jag ett par timmar igår, och kommer jobba ännu mer nu under december.. Och det kan vara lite tufft, jobba på helgerna och sådär, men jag älskar att ha många bollar i luften och har alltid gjort, så att allt det roliga överväger det jobbiga. Men säkert någon som tycker man är helt galen som smiter hemifrån och jobbar när barnen barnen är fyra månader. 

Sen har vi haft besök på löpande band här hemma, alltid så mysigt! Men idag spanade vi in lite erbjudanden på stan, men kom hem med saker vi köpt för fullpris, hehe de lyckas verkligen med sin reklam!

Nu är det dags att släcka, man vet aldrig hur många timmars sömn man får knåpat ihop under natten! 


Lördag!

 
Här sitter jag och stirrar, Elina somnade i sin säng efter blöjbyte och Elias somnade i gungan medans jag bytte på Elina.. Och jag som hade tänkt mysa med dem lite extra innan jag beger mig iväg till jobbet. Och sovmorgon bjöd de på med, 06.45.. Så idag är humöret och piggheten på topp! Skönt ♥
 
Fick ni fyndat något under Black Friday? Så som jag förstått det så har vissa sidor erbjudanden hela helgen? Tipsa mig gärna om ni hittar några bra deals ♥
 
Jag fick klickat hem ytterliggare en babysitter, en bumbo och lite julklappar ♥ Men nu funderar jag på om vi skulle köpt en bumbo till?
 
Näe, om man skulle ta sig en kopp kaffe såhär i all tystnad!
 
Önskar er en finfin Lördag!
 
 
 
 

Onsdag ♥

 
 
 
 
 
Mitt absoluta favoritrum här hemma är definitvt sovrummet, så nöjd över hur det blev. Men gud så mörkt det är ute nu när vi går upp på morgonen, det känns som att vi går upp mitt i natten. Men idag är jag betydligt piggare än igår. Igår var det hopplöst.. Jag hade sådan huvudvärk och försökte sova när barnen sov sina naps på 20 minuter men då var jag ännu snurrigare när jag vaknade, så det var ingen bra idé. Idag hann jag med en dusch innan Vlatko stack iväg till jobbet, tror absolut det gjorde mig lite piggare : )
 
I eftermiddag ska vi iväg och träffa Elnaz & Emma, men nu ska vi snart ut på en promenad här ♥
 
 
 
 

 
Dagens lunch, fast med massooor med riven ost på såklart! ♥
 
 
 
 
Medans lunchen står i ugnen, och barnen precis har somnat så passar jag på att kika på Jollyrooms black week. Jag har ännu inte hittat något, men jag hoppas på att fynda hem något under veckan här. Egentligen är vi ute efter gåstol, bumbo och hoppgunga. Hoppgunga och bumbo finns ute idag, men kan inte riktigt bestämma mig! Ah, så svårt det ska vara : )
 
Förresten, har ni fått upp några stjärnor eller adventsljusstakar ännu? ♥
 
 

Igår & idag!


 

På Ikea! 

Tänk om dygnet ändå hade lite fler timmar, ah vad skönt de hade varit! Så att man hade hunnit med allt man önskade. Igår var jag uppe länge, rotade bl.a. fram julstjärnor och adventsljusstakar från vinden, fick fixat och donat lite! 

Under dagen var vi på Ikea med vår Hanna och åt köttbullar! 

Idag ska vi nog bara strosa runt här hemma.. Det regnar ute och man får en liten mysfeeling faktiskt! ❤️ 

Men nu blir det en väldigt sen frukost till att börja med. 

 
Hallå Hallå!  Vart tog helgen vägen? Herregud, tur att vi nu har en extra dag tillsammans när Vlatko är ledig Fredagar och jag jobbar under helgerna. I Fredags hängde vi hos svärmor hela dagen, barnen blev ompysslade och vi med. Skönt! Igår jobbade jag och tiden susade förbi.. Idag har vi myst omkring här hemma, fixat julkorten inför i år och lagat en fantastiskt god middag.
 
Som ni kanske har märkt så har jag varit veckans blogg på blogg.se under denna veckan, och gud så kul! Vilken enorm respons jag har fått och så himla fina kommentarer, så fina ♥ Jag hoppas ni väljer att fortsätta att kika in då och då.. Och såklart skriva en rad eller två, det är ALLTID kul!
 
Tillbaka till den fantastiska middagen, jag har hittat till Jennysmatblogg.se och jag kan inte sluta läsa recept! Precis i vår smak och vi kommer nog använda oss utav hennes veckomatsedlar inom snar framtid! ❤️ 



 

♥ ♥ För ett år sedan..

 
Idag för ett år sedan, tog jag det där testet.. 12 dagar efter instättning utav två embryon ♥ Jag tog ett test en vecka innan, som visade negativt.. Det blev en käftsmäll, men jag visste att det var alldeles för tidigt egentligen. Jag tog flera sprutor och tabletter dagligen, jag var sjukskriven och andades mig igenom dagarna. Jag gjorde allt tvärtemot tidiga försök. Jag tog det faktiskt lugnt, jag bar ingenting, jag stressade inte, jag vilade mycket.. Och det kanske inte var tackvare det de funkade, eller så var det de.. Det kommer vi aldrig få veta, men det spelar ingen roll, jag vile bara veta att jag hade gjort mitt yttersta.. För min kropp, för att det skulle fungera. De tidigare försöken har jag kört på som vanligt, och har lyssnat på läkare som sagt att man ska leva på precis som vanligt. Men nu var de andra rekomendationer, och jag följde dessa ♥
 
 
Den dagen, för ett år sedan är ganska blurrig för mig. Jag minns att jag hade smygit ner till undervåningen, såå kissignödig, klockan var runt 10.. Vlatko sov fortfarande, och jag hade legat länge och tänkt  "jag måste ta de där testet, de ligger ju där nere"  När de visade positivt så började jag skaka, jag väckte Vlatko och sa, visst är det två streck.. Visst är det? Jag slutade andas ett par sekunder, jag skakade desto mer och tårarna bara rann. Jag var inte långt ifrån en "positiv" panikångestattack. Jag la mig i sängen och bara grät och grät och grät i flera timmar.. Vlatko skakade om mig och sa, du måste andas! Du kan inte tuppa av nu.. Eller få en hjärtattack
 
 
Sen minns jag inte mycket mer utav den dagen, jag önskar idag att jag dokumenterat allt.. Eller kanske bloggat, så att man hade kunnat se tillbaka på detta! Men det fanns det nog inte tid för .. Jag tror att vi var livrädda, fast så glada.
 
Sen startade våran resa, resan som var så läskig till en start.. Ultraljud med två hinnsäckar, men inga synliga embryon, de var för små. Och jag blev genast livrädd. Sen var det Ultraljudet där vi fick bekräftat att det var två. Vilken lycka, men vilken rädsla.. Det fick inte hända dem något, de fick inte försvinna. Och de gjorde de inte, för nu är dem här, VÅRA barn ♥ ♥
 
Ahh mitt hjärta har inte plats för mer kärlek än såhär. Jag lever i en dröm just nu, en jäkla dröm som blivit sann.
 
 
 
 

Chiiiiips ♥

 
Preciiiis vad jag är sugen på nu! Mums ♥
 
Att IcaMaxi  just nu har chips för 10pix kommer att bli min död. Jo..Jag tänkte ta en hurtig promenad ner mot stan, svängde såklart in på maxi och knep åt mig två påsar. Väl hemma hittar jag två gömda påsar.. i städskåpet! Hehe, han litar inte på mig här hemma tror jag.
 
Trots att jag bara har ett kilo kvar från vad jag vägde innan jag blev gravid, så är man fortfarande som en säck potatis.. Och hållning som en jag vet inte vad. Och för att inte nämna svag, det är vad jag är .. Svag! Jag är ute på en timmes promenader varannan eller varje dag med barnvagnen men det är för sinnets skull, och barnens såklart! En dag/kväll borde man väl kunna få till på gymmet i alla fall..? Jag ska bara gräva i skåpet efter den där motivationen först, för den måste komma först.. Har jag hört : ) ♥
 
 
/ Är inte så bitter som jag låter! Behöver bara lite pepp och medhåll!

♥ Julstjärna !

 
 
 Igår när jag och Elias var iväg och handlade så fick vi med oss två fina julstjärnor. Så fina! ❤️ Det får bli det, julgran och fin belysning här i år! Det får räcka.. Fokus läggs på annat nu! 

Meeeeeeen ska nog hinna med att knäppa ett par julbilder på korvarna! Det måste vi allt.. Och inspirationen flödar! Jag har en plan : ) 





♥#världsprematurdagen

 
 
 
 
 
  

Kanske låter lite klyschigt men hur fort blev barnen fyra månader och små individer som skrattar och latjar? Här var de så pyttepyttesmå, och internationella världsprematurdagen fick mig att titta tillbaka ett par månader i arkivet. Våra föddes inte prematura, då de räknas som klara i V37+3 som våra kom i ..Men herregud så små dem var. Jag insåg nog aldrig hur små dem var just då. 

Vården är helt fantastisk idag vad de gäller små barn som föds för tidigt, all eloge till dem som kämpar för dessa små liv och till de fantastiska föräldrar som går igenom denna resa. 

En vecka på neonatal tog på våra krafter, att inte få dela rum med barnen.. Att någon annan såg efter dem de första dagarna, det var tufft. Men mycket handlar om inställning och jag hade ställt in mig på tre veckor och föda alldeles för tidigt. Jag är tacksam varenda eviga dag för våra friska barn och tänker hur ofta på hur rädd jag var för att föda dem för tidigt. Har jag chansen och möjligheten att bli gravid igen, då ska jag njuta liiite mer. 

Nu spelas det upp så mysiga återblickar att jag bara måste lägga mig och titta på dem en stund... ❤️
 

Eleven.se // Dermalogica ♥

 
Dessa är mina absoluta favoriter vad det gäller hudvård, och jag använder mig bara utav Dermalogica. Med problemhy i många år, så är det faktiskt det ända som funkar för mig. Lite dyrare, men om jag skulle räkna på hur många krämer och rengöringsprodukter jag sprang och köpte innan jag provade Dermalogica.. Så skulle det nog bli betydligt dyrare ändå.. Och badrumsskåpet var fullt med halvfulla flaskor och tuber som jag inte använde.
 
.. Och drygheten är fantastisk! ♥
 
 
Eleven.se  firar nu 11 år och bjuder på frakten, dessutom får du en jubileumsgåva värd 1.111:- om du handlar för 1499:- 
 
 
 

Julklappstips från Lagerhaus ♥


 Julklappstips från Lagerhaus ♥
 
 
 

Måndag!

 
 
Prints från Fashionell
 
 
Ahh! Idag är jag helt mosig i hjärnan, från att ha varit två vuxna här hemma.. Vilket är rätt enkelt, till att vara ensam och styra upp allt phju, trött. .. Det blir nästan alltid en match på Måndagar, innan jag kommer in i det igen. Och bara en sådan sak som att gröt har kommit in i bilden och rubbat rutinerna lite, det gör allt heeelt bananas hehe, men kul samtidigt. Nu har vi gröt typ överallt, smutsiga kläder, mer tvätt, mer disk och ja, ni förstår.
 
Nattningen går verkligen fenomenalt här hemma, de är som små ljus och de vet precis vad som gäller när de läggs ner i sina sängar. Men det tar ändå på krafterna, mat, blöjbyte, gröt, blöjbyte, bad, pyjamas på. Sen brukar jag lägga ca en timma på att styra upp inför morgondagen, fixa inför nattens matning,städa, hänga tvätt och komma ikapp liksom. Den här timmen är dyrbar, väldigt dyrbar. Men att vi lägger denna timmen varje dag gör att vi sällan behöver städa på dagarna, utan vi kan lägga den tiden på barnen istället, vilket är väldigt skönt ♥ 

Hur ser logistiken ut hemma hos er, kul att veta och man kanske kan få ett tips eller två? Delar ni alla sysslor, jobbar er respektive också på kvällarna? Berätta gärna : )  ♥

 
 
 
 
Såg ett klipp på Facebook, då de slängde ihop denna röran och blev så himla sugen. Vet inte om det var exakt så.. Men blandade krutonger med romansallad, gurka, tomat, creme fraiche, lite vitlök och rödlök. Klickade på avokadohalvor.
 
Känns ganska så nyttigt och fräscht tycker jag, detta blev ett "mellanmål" idag. Men till middag blev det dock Mcdonald's.. hehe!

Wishlist ♥ Kidslist

 

 
 
 
Napphållare från Elodie Details ♥ // Mössa från Åhlens ♥ // Napp från Voksi ♥ //
BjörnPåse från Tellkiddo ♥ // Kaninlampa ♥ //
 
 
Barnens första jul i år, och vilka milslånga önskelistor de har kommit med.. Hehe eller deras Mamma. Tur att man extraknäcker lite nu innan jul så att de får ett par paket i alla fall. Jag vet att de är alldeles för små för att kunna njuta av annat än pappret, men med tanke på att vi typ ärvt allt de äger och alla pengar går åt typ ersättning och blöjor så måste vi knåpa ihop något roligt. Undra om de tänkt köpa något till sin Mamma? ♥